Известие

Collapse
No announcement yet.

не може да вдигне 200 алфа 156 1.8 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
    колега просто за протокола и аз да пиша..намери си друга тема за дискотиране
    достигането на 200 км/ч би трябвало да те вълнува на подходящите и безопасни неща.
    не го приемай като мъмрене, това че за 8 години имаш само един фиш не означава че може да стане нещо лошо. никой не е застрахован с коли на по 10-12 години.
    аз въпроса ти..провери си дебитомера.
    аз лично сменях ламбда преди седмица и ми направиха нова настройка на оборотите, заедно с адаптацията.

сега колата върви много по-добре.
    това е от мен ...и умната!
    колега без да се засегнеш но пиши по темата все пак не питам как да карам имам глава на раменете и надявам се да не се засегна някой и моля ви пишете темата поздрави
    sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Колега, махни катализатора. И аз ей така както ги правех лесно, изведнъж на 185 почна да умира. Махнах го и сега пак си стига 210 по ГПС 225 по километраж.

Другия вариант е да го извадиш и да го измиеш хубаво с препарати за да паднат налепите от питата.
      Подкрепям коелгата за катализатора , съществена разлика , иначе това за макс скороста и съм се чудил ама да ти кажа коли с характер това е , карал съм с 225 км/ч с изключена ламбда сонда и с катализатор общо 3ма човека в колата , като лесно можех да дигна и 230 , но си е опасно и намалих веднага , правих доста работи по колата засичах пак един път 210 и спира , а вече бях с чисто нова сонда , без катализатор и с олекотена шайба , нз дали шайбата не намаля макс скороста заради инерция , но всичко е много относително и асфалта си има значение на стар асфалт едвам набира до 200 докато на нов и хубав си ги дига без проблеми.
      Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 23:16.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

215 си вървя неска почти 15на минути по тракията, тва по километраж, 225 стигна веднъж, но беше надолнище......с дългата пета скорост съм обаче, 18ки и без кори отдолу......ТС-а се скапвал при големи натоварвания.....бабината им трънкина, водата не стигна и 90 градуса, маслото дремеше на 95.....ся верно че вън не беше 30 градуса, ма се пак......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Е аз ще посъветвам колегата да отиде , да му направят една читава диагностика , на дебитомера и ламбдата, и ако са на 100% да махне катализатора , ако и тогава не стане , да смени свещи и ако не е зацепен ангренажа с пети да го направи, след това не виждам какво друго може да му прави проблем , че да не дигне 200 поне.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Аз като купих моята кола беше по същия начин на 4 я изключвам и по надолнище едвам стигна 200.
            Само след почистване на дебитомер скоростат вече стигаше до над 220 пак по надолнище и това с една неработеща свещ (лулата я нямаше).
            А сум виждал зацепени с един зъб коли в разлика е вървят малко по бавно вдигат километрите но пак ги вдигат. Катализатора по принцип е от значение но ако е запушен по принцип и на 3 и на 4-та пак ще се мъчи много във високите колата.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Аз като купих моята кола беше по същия начин на 4 я изключвам и по надолнище едвам стигна 200.
              Само след почистване на дебитомер скоростат вече стигаше до над 220 пак по надолнище и това с една неработеща свещ (лулата я нямаше).
              А сум виждал зацепени с един зъб коли в разлика е вървят малко по бавно вдигат километрите но пак ги вдигат. Катализатора по принцип е от значение но ако е запушен по принцип и на 3 и на 4-та пак ще се мъчи много във високите колата.
              колега как се чисти дебитомера и дали аз ще мога ели да търся някой майстор
              sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Първоначално публикувано от totii Покажи съобщение
                колега как се чисти дебитомера и дали аз ще мога ели да търся някой майстор
                Това с чистенето е временно и несигурно , но все пак пробвай.
                Ето как става:
                -купуваш си контактен шпрей /трябва да се изпарява без да оставя покриващ слой !!!!! /
                -сваляш дебитомера/повече от елементарно е/ ,
                -купуваш си контактен шпрей /трябва да се изпарява без да оставя покриващ слой !!!!! /
                -пръскаш ,чакаш 10-15мин да изсъхне и пак до пълно изчистване /да се стича чиста течност/ Ако е силна струята внимавай да не повредиш жичката на сензора.
                Успех!
                Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Сега незнам дали ще ми повярвате,но когато колата ми влезна в ръцете преди 3 години си пълнеши километража или 240!Както каза Ники също съм я държал на магистрала Тракия с малко повече от 220 по Гпс и не е умряла,и сега след 3 години як тормоз 200 ги прави на 4-та а после има 5-та!Колега махай катализатора,направи качествена диагноза в движение и не разглобявай стъпковото моторче,ако може само с някакъв спрей го почисти!
                  alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Сега незнам дали ще ми повярвате,но когато колата ми влезна в ръцете преди 3 години си пълнеши километража или 240!Както каза Ники също съм я държал на магистрала Тракия с малко повече от 220 по Гпс и не е умряла,и сега след 3 години як тормоз 200 ги прави на 4-та а после има 5-та!Колега махай катализатора,направи качествена диагноза в движение и не разглобявай стъпковото моторче,ако може само с някакъв спрей го почисти!

Comment

Първоначално публикувано от assassin's Покажи съобщение
                      то днес и чистих стъпковото моторче и дебитомера но не съм се качвал на магистралата да я пробвам

Comment

Ей тука всички карат градско с не повече от 50км/ч извънградско с 90км/ч и спазват всички ограничения а магистралата не смеят да вдигнат повече от 130!Айде не се изкарвайте такива светци и не бъдете толкова черногледи,щял да се убие и подобни не прекалявайте с тези изкавания че някой път думите се случват!!!По темата също съм за показания на дебитомера в движение и съеденител но той трябва да ти увлича и на другите предавки!!!

Които държат много на ограниченията да се вземат колата на Фреед и Уилма
                        Колега не се притеснявай и аз моята си пробвам как си върви :Д
                        Last edited by PSAVOV; d.m.y г., 19:00.

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Да попитам колегите дето все махат катализаторите !Как ще минат ГТП след 1 година щото ако тази има някакъв вариант за догодина не знам дали ще е така!

Comment

Първоначално публикувано от hamoto Покажи съобщение
                            Да попитам колегите дето все махат катализаторите !Как ще минат ГТП след 1 година щото ако тази има някакъв вариант за догодина не знам дали ще е така!
                            Ами да ти кажа съмнява ме колата да е над допустимите емисии дори без катализатор спрямо един стар дизел без нищо нали? а те как ще го земат?

Comment

Добре де колега 200 не ги ли прави на 4-та или след като сложиш 5-та и всичко се обърква,и неможе да ускори повече,пробвай и с по качествено гориво аз карам когато съм на бензин само В-пауър рейсинг на Шел 100 октановия и горе във високите обороти много добре се представя а и лично на мен ми влияе на максималната скорост!!

Comment

Добре де колега 200 не ги ли прави на 4-та или след като сложиш 5-та и всичко се обърква,и неможе да ускори повече,пробвай и с по качествено гориво аз карам когато съм на бензин само В-пауър рейсинг на Шел 100 октановия и горе във високите обороти много добре се представя а и лично на мен ми влияе на максималната скорост!!
                                Ти да неси със скорости от 2.0 та на 4-та вдигаш 200.Всепак и ние караме алфи и знаем колко вдигат.Моята сега е със скорости от 2.0 и пак неможе да удари 200 малко по малко удря.Със старите скорости максимална скорост съм и правил 230 по километраж,тва с ниското окачване.Към колегата с питането трябва да и прегледа всичко и да се поднеми ако има нужда.Колата да е в кондиция за да се пробва да постигне добри резултати.Не че е здравословно да се кара и с над 130 ма те караме си...
                                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
                                X